#Denmark - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Rieks - WaarBenJij.nu #Denmark - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Rieks - WaarBenJij.nu

#Denmark

Door: druifmetpit

Blijf op de hoogte en volg Rieks

02 Mei 2011 | Denemarken, Kopenhagen

Note to self; 'Ik ga wat vaker bloggen!'
Ik ben nu nog maar 5 dagen onderweg en heb nu al van alles meegemaakt.

Op reis gaan, daar had ik donderdag erg veel zin in, afscheid nemen van Marjon had ik minder veel trek in. Gelukkig zijn we daar vroeg mee begonnen!
Na wat zoenen en nog één en nog één, ging de .... en nog één.. deurbel. Mijn uiteraard prima op tijd bestelde autoradio kwam welgeteld twee seconden voor vertrek binnen (is vakkundig ingebouwd op een Duitse Raststätte:)

Om een beetje rustig in het reisgevoel te komen stond @leojud paraat met koffie, broodjes en Iphone-tools voor in de auto! (Thanks leo).

Op naar Sonderballe DK.... Leuke camping waar voor het eerst de bus getest is als slaapplek. Lag heerlijk, temperatuur; KOUD!

Vrijdag op weg naar Kopenhagen een hotel geboekt in een voorstadje van K'hagen en eerst even lekker wezen acclimatiseren. Dit moest ook wel aangezien de dagtemperaturen de afgelopen dagen rond de 15 a 20 gr lagen. Uiteraard hebben Leo en ik een biertje op het terras gepakt.

Kopenhagen als stad viel ons erg tegen, ontzettend veel zwervers en stinkende straten. Amsterdam lijkt er schoon bij. Om toch nog wat mee te maken leek het ons leuk om, na een tip van Rick, Christiania aan te doen. Een vrijstaatje binnen K'hagen.
We wisten niet helemaal waar we heen moesten totdat ons oor viel op muziek en een soort van demonstratie. Ach ja dachten wij, waarom niet, we gaan meelopen...bleken we achteraf in de mars te lopen waarmee men Christiania ontzet heeft na 3 dagen sluiting.
http://www.krapuul.nl/shrtnws/35462/christiania-vrijstaat-voor-20-miljoen-euro/ (ter info).
Mooi plekje dat Christiania, het heeft veel weg van Lowlands maar dan 24/7, 365 dagen per jaar. We hebben een groot deel van de middag lekker in het gras gelegen met een biertje en livemuziek.

Zondag hebben we gebruikt om het eiland Sjaelland wat te verkennen. Teletubbies eat your heart out! Veel heuveltje en kleine weggetjes erg mooi!
Leo had een heerlijke vlucht terug om 07.00 dus we konden lekker uitslapen..na ontbijt en een bakkie op het vliegveld is Leo terug naar Malaga gevlogen en heb ik de brug richting Zweden genomen. Op zich al een happening, helemaal als ze vertellen wat dat mag kosten (40eu au!). Momenteel zit ik bij Bussamala, lekker in een B&B, vandaag 2x een sneeuwbui gehad, nachttemperatuur 2gr. Kamperen sla ik nu nog even over.

Over en uit en ik zal snel weer wat posten!

• 02 Mei 2011 - 16:27

Kor En Ria Van Dijk:

Leuk om dit te lezen.
    Hou ons op de hoogte.

• 02 Mei 2011 - 17:20

Jomatho:

Balen dat het zo fris is daar, hier ook!! Gelukkig niet ZO koud, maar toch brrr... Trekt vast gauw weer bij, hopelijk in Zweden ook. Geweldig trouwens, dat jij WEL foto's plaatst, is toch leuk! Geniet van ALLES, 't is zo voorbij...x

• 02 Mei 2011 - 17:56

John:

hee het gaat je goed lees ik blijf je volgen gr moi moi

• 03 Mei 2011 - 15:27

Kor En Ria Van Dijk:

Wij blijven je volgen.

• 03 Mei 2011 - 21:08

Pappa:

Heel leuk dat je zo kunt zien wat je zoal beleeft, wat je ziet en wat je meemaakt.
    Laat je niet verkleumen. In Polen heeft het gesneeuwd. Veel plezier en tot donderdag kan ik je volgen, dan gaan we zelf op vacantie tot 30/05. Liefs Pappa

• 06 Mei 2011 - 07:12

Rikste:

Hey Rieks, beetje late reactie, maar leuk om dit te lezen, je kunt op zo'n site toch iets meer kwijt dan in 140 twittertekens ;)
    Inmiddels al in Stockholm aangeland, veel plezier daar!
    En ook in Talinn straks en alles wat je verder nog gaat zien.
    Zet hem op!
    Sterkte met de kou trouwens... Ik hoop dat je snel aangenamere temperaturen treft.
    Groetjes Rikste

• 09 Mei 2011 - 19:59

Mischa:

Hey cheecks. Superleuke blog, je schrijft ook leuk!
    Als ik het zo lees is dat Christiania ook wel wat voor mij :-)

Heel veel plezier en tot de volgende blog!